Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
Croccante alle arachidi
- 150 g di arachidi tostate non salate
- 250 g di zucchero grezzo
- 1070 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di aceto
Terminare la preparazione
- 250 g di fragole a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2606.9 kJ / 622.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 158.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4 Std.
Crostatina al cioccolato
13h
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pasta Choux
2h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Focaccine con pomodorini
3h 40min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Crostata classica alla frutta mista
1小时 20 分钟
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 Std.
Cestini di crema e frutta
3 Std.
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1 Std. 30 Min
Pasta biscotto
1 Std.