Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de haricots blancs demi-secs
Le jour même
- 3 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 250 g de tomates, coupées en quartiers
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 50 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 580 mg
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Chakchouka multicolore
35min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Purée de pois cassés (bisarra)
45 min
Chorba tunisienne
45 min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Harira
7h
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Msemen
40min
Pains batbout marocains
1u.
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Crêpes mille trous
1h 10min