Loubia (haricots blancs à la tomate)

Loubia (haricots blancs à la tomate)

3.9 384 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 250 g de haricots blancs demi-secs
Le jour même
  • 3 gousses d'ail
  • ½ bouquet de persil frais, équeuté
  • ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
  • 250 g de tomates coupées en quartiers
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • ½ c. à café de curcuma en poudre
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • 1 c. à café de paprika
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 2 c. à café de concentré de tomate
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1000 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 355 kcal / 1485 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 580 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...