Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de haricots blancs demi-secs
Le jour même
- 3 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 250 g de tomates, coupées en quartiers
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 50 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 580 mg
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Chorba tunisienne
45 min
Purée de pois cassés (bisarra)
45 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Harira
7 godz.
Sardines à la marocaine
25min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Chakchouka multicolore
35min
Pains batbout marocains
1 godz.
Zaalouk de chou-fleur
30 min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min