Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 14 brins de coriandre fraîche, équeutés (dont 4 ciselés)
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de carvi en poudre
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 c. à café rase de ras el-hanout
- 200 g de filet de poulet, coupé en lamelles
- 1 tomate, détaillée en dés
- 30 g de concentré de tomate
- ½ c. à café de sel
- 800 g d'eau
- 50 g de semoule d'orge fine, type tchicha (voir "Conseil(s)")
- 200 g de pois chiches en conserve égouttés
- 10 g de jus de citron (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2705 kJ / 638.8 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 104.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 471 mg
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50 min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25 min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25 min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Soupe harira
40 min
Msemen
40 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Crêpes mille trous
1h 10 min