![Grissini con esubero di lievito madre Grissini con esubero di lievito madre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C206E798-373B-4D66-B18B-47C3BA6E71CB/Derivates/051303fc-5cfb-421c-967a-660640c65328.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di lievito madre
- 120 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele -
280
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 280 g di farina tipo 00 + q.b. - 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- sale grosso a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grissini di farro integrali
3h
Pagnotte integrali con lievito madre
4小时
Pane con farina di mais
5h 5min
Crackers all'acqua
3h
Taralli alla pizzaiola
45 min
Fette biscottate
5 godz. 50 min
Pancarrè
5 Std.
Mantovanine
2 Std. 45 Min
Pane toscano con lievito madre
5 Std.
Piadina con esubero di lievito madre
1 Std. 50 Min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Lievito madre
72u. 15min