Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di lievito madre
- 120 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele -
280
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 280 g di farina tipo 00 + q.b. - 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- sale grosso a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min
Mantovanine
2hod. 45min
Lingue croccanti ai cereali
3h
Grissini di farro integrali
3h
Pagnotte integrali con lievito madre
4 godz.
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2h 15min
Ciabatte (di Luca Montersino)
14 Std. 15 Min
Crackers multicereali
3h
Fette biscottate
5sa 50 dk
Pane toscano con lievito madre
5h
Lievito madre
72h 15min
Piadina con esubero di lievito madre
1h 50 min.