Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di biscotti secchi a pezzi
- 100 g di burro fuso
Meringata
- 200 g di panna (35% di grassi) fredda
- 5 meringhe sbriciolate
- 2 albumi
- 100 g di zucchero a velo
- 2 gocce di succo di limone
- 140 g di fragole, pulite e a pezzi
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
- 250 g di fragole, pulite e a fettine
- fragole fresche, pulite e a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana al cioccolato
50min
Budino al cioccolato bianco
2h 20min
Vasetti di gelato alla panna cotta con mirtilli
11 godz. 40 min
Budino al miele e rum con salsa alle fragole
2h 30min
Panna cotta
6h 30 min
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 godz. 50 min
Yogurt mousse cake all'arancia
17 godz. 20 min
Meringata
4sa 30 dk
Panna cotta ai mirtilli
6h 30 min
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Cheesecake ai lamponi
3h 20 min