Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 330 g di zucchero
- 350 g di polpa di anguria a tocchetti (2 cm circa) e senza semini
- 350 g di polpa di melone a tocchetti (2 cm circa)
- 1 bustina di gelificante 2:1 (25 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di prugne
45min
Confettura di kiwi
50min
Confettura di pere e scorzette di limone
1ч. 10 мин.
Marmellata di pomodori verdi
25 godz. 10 min
Confettura di cachi
55min
Confettura di mele cotogne
1ч. 10 мин.
Confettura di pesche ed amaretti
1ч. 30 мин.
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1h 20min
Marmellata di arance (TM5)
1ч. 10 мин.
Confettura di frutta mista al vino rosso
1ч. 10 мин.
Confettura di fichi
1h
Confettura di pesche
1h 20min