![Fougasse Fougasse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA6C607E-8304-4FE0-A8A2-A7B1EA0F3A0E/Derivates/C6B845D8-B7E0-4059-8426-CDF7C9140D42.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 250 g di acqua
- 2 ½ g di lievito di birra fresco
- 200 g di farina di farro
- olio extravergine di oliva q.b.
- 2 ½ cucchiaini di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake di pane e pistacchi
1h
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Schüttelbrot (schiacciata tirolese)
3 godz. 30 min
Pane al vino rosso e noci
15h 30min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1h 30min
Pane al lardo e timo
4h 50 min
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30min
Mini brioche perdue allo sciroppo d'acero
Brak ocen
Millefoglie pepe e origano
4 Std. 30 Min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Pizza Margherita e basilico
2h 10min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 Std.