Wersje kompatybilne
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di spumante moscato di Terracina DOC
- 4 tuorli d'uovo
- 70 g di zucchero
- 40 g di farina
- 150 g di panna fresca liquida
- frutta candita mista
- 4 meringhe
- frutta candita mista q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringhe
2 godz.
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Budino al cioccolato bianco
2h 20min
Semifreddo alle castagne
12h 15min
Maionese
10min
Crema inglese
15 min
Zabaione
15 min
Torta con uva fragola
1h 40min
Gelato al caramello salato
8 godz. 25 min
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 min
Crema al torroncino
10min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min