Wersje kompatybilne
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di spumante moscato di Terracina DOC
- 4 tuorli d'uovo
- 70 g di zucchero
- 40 g di farina
- 150 g di panna fresca liquida
- frutta candita mista
- 4 meringhe
- frutta candita mista q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzle alla grigionese (2 porzioni)
45 Min
Dado di carne
45 Min
Crema inglese
15 Min
Zabaione
15 Min
Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle
3 Std. 30 Min
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1 Std.
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 godz. 10 min
Crema di Cogne
15 Min
Semifreddo allo zabaione
12h 15 min
Mostarda
36h 40min
Monte bianco
1 Std. 5 Min
Crème caramel
3h 45min