![Risulegn (Biscotti mantovani al mais) Risulegn (Biscotti mantovani al mais)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07B46D5D-C06F-417F-AC6D-34F7C2E3D40A/Derivates/C1DF1CC1-A909-4D27-BA48-537F47617BE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 50 g di strutto
- 3 tuorli
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 35 pezzi
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti croccanti di riso
1 Std. 15 Min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 Std. 50 Min
Biscotti zaeti
55 Min
Biscotti di mais
40 Min
Pan meino (Pan de mej)
50 Min
Biscotti alla panna
55 Min
Biscottini all'arancia e muesli
1u.
Biscotti di pasta sablée
12h 40min
Biscotti di riso
45 Min
Biscotti della nonna
30 Min
Biscotti alla nocciola
2 Std.
Biscottini alle mandorle
35 Min