Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de lait
- 100 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 25 g de cacao en poudre
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- beurre, pour la poêle
- 250 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 75 g de mascarpone
- 25 g de sucre glace
- 1 gousse de vanille
- 220 g de biscuit, type Oréo
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 829.5 kJ / 198.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 139.4 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4sa
Sucre à la framboise
5 menit
Gaufre au fraisier
40 dk
Salade de pommes de terre aux légumes fermentés
93h
Cocotte de dorade, palourdes et crevettes au four
45 dk
Galette des rois chocolat et café
2 Std. 45 Min
Bâtonnets glacés arc-en-ciel
10h
Pâtes à la sauce crémeuse sans lactose
30 Min
Brochettes de crevettes, riz et légumes verts
1 godz. 40 min
Jus d'orange frais
5 menit
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 godz. 30 min
Brioche moelleuse
4 Std. 15 Min