Urządzenia i Akcesoria
Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
Eggs
-
eggs (53-63 g each) cold6
-
water to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
-
yoghurt, 3,5% fat400 g
-
lime juice, freshly squeezed15 g
-
honey10 g
-
ground cardamom½ tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
salt1 tsp
Falafel
-
spring onions cut in rings (1 cm)110 g
-
garlic cloves3
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
fresh parsley leaves only4 sprigs
-
egg yolk1
-
canned chickpeas drained400 g
-
olive oil20 g
-
lemon juice freshly squeezed20 g
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
salt1 tsp
-
plain flour40 g
-
baking powder1 tsp
-
breadcrumbs40 g
-
oil for deep-frying1500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
563.3 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
1695.8 kJ /
405.3 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Easy Easter
14 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Budín de Pan Cubano (Bread Pudding)
3 godz.
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 godz. 35 min
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Pearl rice meatballs
Brak ocen
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10 min
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Pea shakshuka with bacon dust
55 min
Leek quiche
1 godz. 20 min
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Bannock Bread
45 min
Tortelloni with Veal and Parmesan - Tortelloni di spinaci ripieni di vitello e formaggio
1 godz. 50 min
Kale Biscotti
1 godz.