Gnudi toscani

Gnudi toscani

3.6 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di spinaci in foglia surgelati
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di ricotta sgocciolata dal siero (vedere consigli)
  • 25 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 20 g di pangrattato
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di burro
  • 6 foglie di salvia fresca

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 498.7 kcal / 2086.7 kJ
Białko 26.4 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Sód 511.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...