![Zuppa di cipolle di Cannara Zuppa di cipolle di Cannara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8907B1EA-D4D7-431A-AE5A-34DCB31D5263/Derivates/DDDB7053-332E-4C06-B9EE-F9B3189E8E4C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di burro a pezzi
- 500 g di cipolle a fette sottili, preferibilmente di Cannara
- 40 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1000 g di brodo vegetale caldo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 1 baguette o altro tipo di pane a fette tostate
- 100 g di Gruviera grattugiato (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Zabaione
15 Min
Crema di porri gratinata
50 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Zuppa di cipolle alla francese
5 Std. 30 Min
Ribollita
2 Std. 30 Min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Vellutata di porri
40min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min