Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura tacchino
- 500 g di fesa di tacchino senza pelle, in un unico pezzo
- 800 g di acqua
- 100 g di sedano a pezzi
- 100 g di carota a pezzi
- 120 g di cipolla a pezzi
Salsa tonnata allo yogurt
- 250 g di yogurt greco
- 100 g di tonno in scatola al naturale
- 5 g di capperi sott'aceto
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di salsa di soia
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971.3 kJ / 232 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 267 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45min
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40min
Roastbeef in salsa verde con patate
40min
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1h
Arrosto di tacchino in salsa tonnata con purè di patate (Bimby Friend)
50 分钟
Vitello tonnato
25h 30min
Rotolini di tacchino
1h
Insalata di tacchino al limone e noci in vasetto
40min
Salsa tonnata
20min
Roastbeef in salsa verde
40min
Fesa di tacchino al curry
1h
Lonza alla senape
1h 5 min