![Gnocchi di pane con ricotta e spinaci Gnocchi di pane con ricotta e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8eef7e8c-5a0e-4597-abd7-06e1a21b00ac/Derivates/b07042b6-7ba0-441f-8938-ba7618a28bab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo grattugiato
- 200 g di ricotta, ben scolata
- 450 g di spinaci freschi cotti e ben strizzati
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina tipo 00 q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2039 kJ / 487.3 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 574 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Crespelle con radicchio e noci
2h
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Strangolapreti alla trentina
4h
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 Std.
Canederli al formaggio
1 Std.
Gnocchi di spinaci
55 Min
Gnocchi di polenta
25 Min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.