Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ceci croccanti
- 400 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati (peso netto)
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sciroppo di acero
- ½ cucchiaino di zucchero grezzo
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- ½ cucchiaino di aglio in polvere
- ½ cucchiaino di paprica
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Zuppa di zucca
- 2 spicchi di aglio
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di foglie di salvia secca
-
900
g di polpa di zucca, a dadini (2-3 cm)
lub 900 g di zucca Kabocha, pulita della buccia, a dadini (2-3 cm) - 500 g di brodo vegetale
- 85 g di Feta (formaggio greco), sbriciolato
- foglie di salvia fresca q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa al profumo di curcuma
1sa
Lenticchie all'indiana
35 dk
Zuppa di lenticchie e zucca
45 dk
Zuppa di farro e castagne
1 Std. 10 Min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 dk
Zuppa di lenticchie rosse
50 dk
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 dk
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1sa
Zuppa montanara
1sa
Sundal di ceci
6 Std. 45 Min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 dk
Zuppa gitana
1sa