Zuppa di zucca con ceci croccanti

Zuppa di zucca con ceci croccanti

4.6 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

Ceci croccanti
  • 400 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati (peso netto)
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di sciroppo di acero
  • ½ cucchiaino di zucchero grezzo
  • ½ cucchiaino di semi di cumino
  • ½ cucchiaino di aglio in polvere
  • ½ cucchiaino di paprica
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Zuppa di zucca
  • 2 spicchi di aglio
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di foglie di salvia secca
  • 900 g di polpa di zucca a dadini (2-3 cm)
    900 g di zucca, Kabocha, pulita della buccia, a dadini (2-3 cm)
  • 500 g di brodo vegetale
  • 85 g di Feta (formaggio greco) sbriciolato
  • foglie di salvia fresca q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 215 kcal / 899 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...