Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cracker di riso
- 250 g di farina di riso glutinoso
- 50 g di farina di mais bianca precotta
- 200 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cucchiaini di sale + q.b.
Baccalà mantecato
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi
- 500 g di latte
- 1 cipolla, a metà
- 1 foglia di alloro fresco
- 1 spicchio di aglio
- timo fresco, le foglioline, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908.6 kJ / 217.2 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 538.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger di cavolo nero
45min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
45min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1 godz. 20 min
Bicchierini tricolore
3h 30min
Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe
2h 20min
Mousse di baccalà
45min
Tonno di coniglio
48 godz.
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1小时 30 分钟