![Cracker di riso con baccalà mantecato Cracker di riso con baccalà mantecato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5998ae824bc6c2f3fd906d16f31511d8/Derivates/aa4ea40c818378f34554618d4db46dc88a77d63f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cracker di riso
- 250 g di farina di riso glutinoso
- 50 g di farina di mais bianca precotta
- 200 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cucchiaini di sale + q.b.
Baccalà mantecato
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi
- 500 g di latte
- 1 cipolla, a metà
- 1 foglia di alloro fresco
- 1 spicchio di aglio
- timo fresco, le foglioline, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908.6 kJ / 217.2 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 538.4 mg
Alternatywne przepisy
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 Std.
Baccalà mantecato alla veneziana
40 Min
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40 Min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min
Hummus
10 min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1 Std.
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Baccalà gratinato
50min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby® (TM6)
1 Std.