Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 600 g de courge butternut, en cubes
- 500 g de boisson végétale à l'amande
- 50 g de fécule de maïs
- 2 - 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 125 g de polenta
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 100 g de comté, râpé
- 1 noix de beurre
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1394 kJ / 379 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1h
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Gratin de courge
1h
Flan de patate douce
40min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50min
Crumble à la courge butternut et au comté
1h 10min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25min
Flan de carotte, gouda et cumin
50min
Courge butternut farcie au poulet
1h 15min
Röstis de courge et pomme de terre
35min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50min