Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 - 5 cuisses de canard confites
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 1000 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 500 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2880.5 kJ / 687.8 kcal
- Białko
- 50.3 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 3762.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Poulet au quatre-épices, purée de butternut au gorgonzola
30min
Gratin de courge et chorizo
1 Std. 15 Min
Flans de potiron et magret fumé
1 Std. 15 Min
Hachis de canard et petits pois
1 Std.
Courge spaghetti sauce chorizo
1 Std. 20 Min
Crumble à la courge butternut et au comté
1 Std. 10 Min
Parmentier de canard à la patate douce
40min
Purée butternut-noisettes
50min
Gratin à la courge et au merlu, crème à la ciboulette
45min
Parmentier de canard, panais et carotte
1 Std. 10 Min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min