Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 300 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Bomboloni croccanti
- 45 g di burro a tocchetti
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
- 85 g di latte intero
- 55 g di acqua
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di miele
- 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
- 5 g di lievito di birra fresco
- 180 g di farina di forza
- 150 g di farina tipo 00
- 500 grammo olio di semi di girasole
Caramello
- 2070 g acqua
- 250 g di zucchero
- 1 cucchiaio di glucosio
- 1 cucchiaino di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2835.9 kJ / 678.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 106.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 333.7 mg
Alternatywne przepisy
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Olive all'ascolana
55min
Torta Saint Honoré
5 godz. 50 min
Pan di Spagna panna e fragole
2小时
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3h 30min
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Bignè con frutti canditi
6óra 30p
Torta salata con ragù
1小时 30 分钟
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 godz.
Panzerotti
5h
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Bignè con crema pasticcera
3h