Wersje kompatybilne
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello liquido
- 300 g di zucchero
- 90 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera all'arancia
- 100 g di zucchero
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di latte
- 5 tuorli
- 50 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1h
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2h 30min
Bignè alla crema di ricotta
2h 30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Crema chiboust
1h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3h
Torta mimosa
1h 5 min.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Bignè al cioccolato
3h
Bignè con crema pasticcera
3h
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min