Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia

Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia

4.6 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Caramello liquido
  • di zucchero
    300 g
  • di acqua
    90 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaino
Pasta choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    10 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova
    3
Crema pasticcera all'arancia
  • di zucchero
    100 g
  • arancia la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di latte
    500 g
  • tuorli
    5
  • di farina tipo 00
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 478 kcal / 2000 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 73.3 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...