Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 30 g di burro
- 2 cucchiaino di sale
- 400 g di zucca Butternut, pulita, a pezzi (2 cm)
- 20 g di pinoli
- 100 g di funghi champignon cremino, a fette (circa 5 mm)
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- 1200 g di acqua
- 250 g di pasta secca, tipo pappardelle
- 1 pizzico di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821 kJ / 435.3 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne melanzane e menta
50 Min
Pasta con crema di fave e salmone
35 Min
Risotto funghi e spinaci
55min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Pasta integrale menta e carciofi
40 Min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 Min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 Min
Pennette con spada e melanzane
50 Min
Pasta cremosa ai gamberi e bietole
50 Min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Lasagnetta con zucca e funghi
1h 15min