Pappardelle invernali zucca e funghi

Pappardelle invernali zucca e funghi

4.1 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
    50 g
  • di burro
    30 g
  • di sale
    2 cucchiaino
  • di zucca Butternut pulita, a pezzi (2 cm)
    400 g
  • di pinoli
    20 g
  • di funghi champignon cremino a fette (circa 5 mm)
    100 g
  • di foglie di spinaci freschi
    150 g
  • di acqua
    1200 g
  • di pasta secca, tipo pappardelle
    250 g
  • di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 435.3 kcal / 1821 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 63.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...