Pappardelle invernali zucca e funghi
TM6

Pappardelle invernali zucca e funghi

4.1 (28 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
  • 30 g di burro
  • 2 cucchiaino di sale
  • 400 g di zucca Butternut, pulita, a pezzi (2 cm)
  • 20 g di pinoli
  • 100 g di funghi champignon cremino, a fette (circa 5 mm)
  • 150 g di foglie di spinaci freschi
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di pasta secca, tipo pappardelle
  • 1 pizzico di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1821 kJ / 435.3 kcal
Białko
16.3 g
Węglowodany
63.3 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy