Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 120 g di prosciutto crudo a listarelle
- 1 uovo
- 3 tuorli
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca, tipo pappardelle
- 70 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2598.3 kJ / 621 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1137.1 mg
Alternatywne przepisy
Paccheri zucca e provola
45 min.
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Spaghetti alla checca
40 min.
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30 min.
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30min
Spaghetti alla siciliana
30min
Pasta alla carcerata
30min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30min
Schiaffettoni ripieni
1h 30 min.
Pasta alla gricia
30min
Pasta alla ionica
30min