![Pappardelle alla papalina Pappardelle alla papalina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b54c1544b2263cb53c1a9085f4ee02b3/Derivates/1106966afb2b87fb905c4e42f5e954583584657f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 120 g di prosciutto crudo a listarelle
- 1 uovo
- 3 tuorli
- 70 g di panna da cucina
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca, tipo pappardelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2598.3 kJ / 621 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1137.1 mg
Alternatywne przepisy
Costine di maiale in salsa barbecue
35 min
Gramigna alla salsiccia
45 min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20 min
Risotto alla carbonara
2h
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Lasagna autunnale
2h
Pasta alla carcerata
30 min
Paccheri zucca e provola
45 min
Spaghetti alla checca
40 min
Braciole pugliesi
1h
Cheesecake basca
4h
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 min