Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de mejillones limpios
- 2 dientes de ajo
- 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 1 chalota en mitades
- 20 g de aceite de oliva
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimentón
- 450 g de agua
- nata
- Wartości odżywcze
- na 4 ración
- Kalorie
- 6192 kJ / 1480 kcal
- Białko
- 126 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros con queso cheddar gratinado
50 Min
Crema de guisantes
30 Min
Crema de puerro con parmesano
45 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1 Std.
Crema San Germán
40 Min
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1 Std.
Vichyssoise de guisantes con chispa
40 Min
Crema de champiñones
20 dk
Suquet de pescado y gambones con ajo negro
30 Min
Tosta de pimientos con pulpo a la plancha
25 Min
Ajoblanco de cerezas
10 min
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5 Min