Wersje kompatybilne
Crema de escalivada con guarnición de bacalao confitado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacalao confitado
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 2 dientes de ajo grandes en mitades sin el germen
- 300 g de bacalao en salazón remojado y desalado con piel en dados de 4 cm
Crema de escalivada
- 1 cebolla (200 g)
- 1 berenjena (300 g)
- 2 pimientos rojos (500 g)
- 2 tomates maduros (200 g)
- 2 - 3 dientes de ajo con piel
- 400 g de caldo de verduras
- ½ cucharadita de sal
- 10 - 15 g de vinagre
Montaje
- 1 cucharada de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 765 kJ / 183 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 48.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de calabacín
25min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1小时
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1小时
Crema de coliflor con bacalao y beicon
30min
Crema de calabacín
35min
Vichyssoise
2h 20 min
Gazpacho
10min
Crema fría de bacalao
3u. 10min
Crema de alcachofas
45 Min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1 Std. 30 Min
Calamares rellenos
2 Std.