Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de saucisses au couteau
- 1000 g d'eau
- 10 g de gingembre frais, en morceaux
- 200 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 tomates, en quartiers (550 g)
- 60 g de concentré de tomate
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de curcuma en poudre
- 3 brins de thym frais, effeuillés
- 1 pincée de piment
- 250 g de riz basmati
- poivre moulu
- sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3030 kJ / 725 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50min
Rougail aux chipolatas
50min
Chili con carne
30min
Porc au caramel
45min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Sauté de porc sauce cacahuète
45min
Cari poulet
45min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30min
Rougail saucisse
50min
Colombo de porc aux légumes
45min
Sauté de porc au curry
1h