Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de saucisses au couteau
- 1000 g d'eau
- 10 g de gingembre frais, en morceaux
- 200 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 tomates, en quartiers (550 g)
- 60 g de concentré de tomate
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de curcuma en poudre
- 3 brins de thym frais, effeuillés
- 1 pincée de piment
- 250 g de riz basmati
- poivre moulu
- sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3030 kJ / 725 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min
Rougail saucisse
50 Min
Porc au caramel
45min
Rougail saucisses et flan coco
1h 50min
Chili con carne
30min
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1 godz. 5 min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2 Std.
Rougail aux chipolatas
50 Min
Sauté de porc au curry
1 Std.
Sot-l'y-laisse au cidre
55 Min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50 Min
Colombo de porc aux légumes
45min