Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 chipolatas de volaille (350 g)
- 4 gousses d'ail non pelées
- 1 cube de bouillon de poule
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 150 g de carottes, pelées et en dés
- 550 g d'eau
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2199 kJ / 527 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la provençale
1h 5min
Porc aux lentilles
1 godz. 20 min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55 min
Petit salé aux lentilles
45 min
Rougail aux chipolatas
50 min
Petit salé aux lentilles
55 min
Petit salé aux lentilles
1h 35 min.
Petits pois, oignons, lardons et œufs mollets
35 min
Bœuf carottes
2h
Rougail saucisse
50 min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h