Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, de grande taille, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 6 tomates, de grande taille, mûres, mais fermes
- du sel
- 50 g de pain de mie blanc, coupé en morceaux
- 200 - 300 g de restes de viande cuite, coupés en morceaux
- 250 g de chair à saucisse
- 1 œuf
- 3 c. à soupe de persil frais, haché
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 197 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Endives au jambon
1 Std. 15 Min
Ratatouille provençale
1 Std.
Tomates provençales
45min
Tarte au poireau et lardons
2 Std. 5 Min
Endives au jambon gratinées au comté
13 godz.
Poulet basquaise
50min
Courgettes farcies
45min
Quiche lorraine
1h 45min
Ratatouille
40min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 Std.
Parmentier de canard aux oignons
50min