Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
- 125 g de lait
- 100 g de chorizo, coupé en brunoise (5 mm)
- 150 g de courgette, coupée en brunoise (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 899.2 kJ / 214.9 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 276.8 mg
Alternatywne przepisy
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Madeleines au chorizo, courgette et poivron rouge
45min
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Muffins courgette et saucisse farcis
40min
Mini-financiers chèvre et miel
35min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1 Std. 15 Min
Cake jambon et boursin
50min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min