Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
- 125 g de lait
- 100 g de chorizo, coupé en brunoise (5 mm)
- 150 g de courgette, coupée en brunoise (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 899.2 kJ / 214.9 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 276.8 mg
Alternatywne przepisy
Tarte chorizo-tomate
1 godz. 15 min
Gratin de courge et chorizo
1 godz. 15 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Madeleines au chorizo, courgette et poivron rouge
45 min
Minicakes chorizo-feta
35min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5 min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1 godz. 15 min
Gougères au curry
1 godz.
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Cake jambon et boursin
50min
Minicannelés au chorizo
12h
Madeleines jambon-comté
1h 35min