
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel et 1 pincée
- 10 g d'huile d'olive
- 300 g de riz
- 2 gousses d'ail
- 1 piment oiseau frais
- 1 c. à café d'huile d'arachide
- 16 crevettes cuites, décortiquées
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 1 c. à soupe de pâte de curry type pâte de colombo
- 400 g de lait de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 569.3 kcal / 2381.5 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Węglowodany
- 64 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Sód
- 664.8 mg