
Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
bułki, suchej pokrojonej na kawałki60 g
-
mięsa mielonego wołowo-wieprzowego500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego3 łyżki
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody600 g
-
pomidorów krojonych (400 g)1 puszka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanych ziół, suszonych np. (bazylii, oregano, tymianku)2 ½ łyżki
-
cukinii pokrojonej w plasterki300 g
-
czerwonej papryki pokrojona w paski180 - 200 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry150 g
-
makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania ok. 12 min250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
576.3 kcal /
2412.8 kJ
Białko
40.7 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
80 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1416 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska