
Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g bułki, suchej pokrojonej na kawałki
-
500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
3 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
1 puszka pomidorów krojonych (400 g)
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 ½ łyżki mieszanych ziół, suszonych np. (bazylii, oregano, tymianku)
-
300 g cukinii pokrojonej w plasterki
-
180 - 200 g czerwonej papryki pokrojona w paski
-
150 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
250 g makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania ok. 12 min
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
576.3 kcal /
2412.8 kJ
Białko
40.7 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
80 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1416 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska