Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
- 40 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 Min
Pesto di pistacchi
10 Min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1sa 15 dk
Gnocchi al gorgonzola dolce
20 min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 Min
Gnocchi alle mandorle
1 Std. 40 Min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1 Std. 10 Min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35 dk
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20 min