Urządzenia i Akcesoria
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
5 portions
Składniki
-
lemons 1 thin peel only, no pith and 2 oz juice reserved2
-
garlic cloves2
-
salt1 tsp
-
dried red chili flakes¼ tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
-
extra virgin olive oil2 oz
-
Dijon mustard½ oz
-
honey½ oz
-
capers drained1 tbsp
-
broccoli florets (see Tip)12 oz
-
chickpeas rinsed, drained (approx. 15 oz)1 can
-
pita breads halved5
-
lettuce to serve
-
red onions (opcjonalnie) thinly sliced2 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
954 mg
Białko
13 g
Kalorie
1598 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Meal Prep
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2 godz. 35 min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Vegetarian Chili
50 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 min
Smoky Black Bean Soup
35 min