Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis aromatique
- 10 brins de coriandre fraîche
- 2 gousses d'ail
- 200 g de tomates, coupées en dés
La soupe
- 200 g d'eau
- 300 g de pommes de terre farineuses, coupées en dés
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de lait de coco
- 160 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1678.5 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 26.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55min
Cakes oignon-ricotta à la sauge
1h
Velouté de moules et poireaux au pastis
35 Min
Crêpes healthy aux crevettes et champignons noirs
2h
Soupe au lait ribot
40min
Velouté de moules au safran
40min
Quiche saumon épinards façon Saint-Honoré
2h 10min
Calamars Assam
30min
Chaudrée de palourdes à l'indienne
1h
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45min
Accras de julienne
45min
Velouté coco, citrouille et haricots blancs
16 Std. 35 Min