Wersje kompatybilne
Carpaccio de saint-jacques à la coriandre et huile d'avocat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 brins de coriandre fraîche
- 2 citrons jaunes
- 60 g d'huile d'avocat
- 6 noix de saint-jacques
- 2 avocats
- 1 c. à café de graines de coriandre (opcjonalnie)
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 554 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 590.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard aux fruits de la Passion, purée de betterave
45min
Langoustines à la vapeur de gingembre
1h 15min
Tartare saumon-saint-jacques et sauce aux herbes
40min
Saint-pierre en double cuisson, mousseline de panais et beurre d'agrumes
1 godz.
Feuilletés au foie gras rôti et compotée de mangue à la vanille
1 Std. 20 Min
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20min
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1 Std. 30 Min
Tartare de dorade à la thaïe
1h 15min
Rillettes de bar de ligne, poivron rouge et citron confit
12h 30min
Tartare de dorade à la mangue
10 Min
Ceviche de dorade
10 Min
Risotto de saint-jacques aux algues
35 min