
Wersje kompatybilne
Crème d’avocat au basilic, spaghetti complets
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pâtes sèches, type spaghetti complets
- eau bouillante salée
- 2 avocats mûrs, en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 5 brins de basilic frais effeuillés
- le jus d'1/2 citron jaune
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 30 g de pignons de pin
-
1
pincée de piment en flocons
lub 1 pincée de piment d'Espelette en flocons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540 kcal / 2248 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 43 g