Risotto de boulgour aux petits pois, ricotta et jambon

Risotto de boulgour aux petits pois, ricotta et jambon

4.3 164 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive et un filet pour la finition
  • 250 g de boulgour
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 300 g de petits pois frais écossés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 150 g de jambon en cubes
  • 100 g de ricotta émiettée
  • ½ botte de ciboulette fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23 g
Kalorie 1828 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...