Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- unsalted butter, for greasing
- 120 g brown sugar
- 10 g lemon zest (from approx. ½ lemon), cut in pieces
- 240 g almond milk
- 1 tsp vanilla extract
- 50 g plain flour
- 5 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 2 Tbsp poppy seeds
- 1 lemon, peeled, white piths removed, cut in slices (2 mm)
- 1 orange, peeled, white piths removed, cut in slices (2 mm)
- 2 Tbsp flaked almonds
- icing sugar, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 66.5 mg
Alternatywne przepisy
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 Min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 Min
Tomato sauce
40 Min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 Std.
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Houmous
13 godz. 30 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 Std. 20 Min
Celeriac and Apple Soup
55min