Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut Meringue
- sunflower oil, for greasing
- 250 g caster sugar
- 230 g egg whites (approx. 5 large egg whites)
- 1 tsp cream of tartar
- 150 g hazelnuts, with skin
Filling
- 75 g toffees (e.g. Werthers)
- 1 banana (approx. 120 g)
- 100 g cream, min. 30% fat, chilled
Topping
- 100 g dark chocolate (50% cocoa solids), cut in small pieces
- 80 g cream, min. 30% fat
- 1 tsp natural vanilla extract
Cake Assembly
- 50 g dark chocolate, one piece
- 35 g hazelnuts, blanched, roasted
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake (baked)
7sa 20 dk
Custard
15min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Sponge cake
1 godz. 50 min
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Sweet Shortcrust Pastry
Brak ocen
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 Std.
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Orange and Marmalade Cake
1 Std. 15 Min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Apple Flapjack Crumble with Cinnamon Ice Cream
9h