Wersje kompatybilne
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gin and finger lime granita
- 60 g caster sugar
- 60 g water
- 40 g gin
- 200 g tonic water
- 1 - 2 finger limes, pearls only, plus extra to serve
Lime panna cotta
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 150 g caster sugar, to taste
- 2 limes, zested, no white pith
- 300 g pouring (whipping) cream
- 300 g buttermilk
Lime syrup
- 40 g lime juice
- 120 g caster sugar
- 20 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1875.1 kJ / 448.2 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 123.1 mg
Alternatywne przepisy
Crème anglaise
15min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Classic lemon tart
3h 10min
Panna cotta
6h 15min
Ube ice cream
12h 10min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Orange liqueur zabaglione
15min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25sa 20 dk
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min
Mango daiquiri
5 Min