Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon filling
- 1 eschalot
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 eggs
- 300 - 400 g hot smoked salmon, flaked into bite-size pieces
- olive oil spray (see Tip)
- 8 sheets filo pastry
- 3 tbsp panko breadcrumbs
- 2 tsp sesame seeds
Herb dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 pinches salt
- 60 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 867.8 mg
Alternatywne przepisy
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.
Salmon and fennel risotto
30 Min
Risoni with salmon and spinach
25min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Fish pie
1 Std. 15 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min
Smoked salmon slice
2 Std. 40 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Salmon filo spiral
1h 10min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55min
Salmon en croute
50min