Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon filling
- 1 eschalot
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 eggs
- 300 - 400 g hot smoked salmon, flaked into bite-size pieces
- olive oil spray (see Tip)
- 8 sheets filo pastry
- 3 tbsp panko breadcrumbs
- 2 tsp sesame seeds
Herb dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 pinches salt
- 60 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 867.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30min
Spiced lamb pie
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3u. 50min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Filo spinach slice
55min
Crab briks
55min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55min
Salmon en croute
50min
Fish pie
1h 15 min
Spinach and feta galette
1h 50 min