Wersje kompatybilne
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Turkey
- 300 g rock salt
- 50 g raw sugar
- 3000 g water, plus extra if needed
- 2 juniper berries
- 6 black peppercorns
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh bay leaves
- 3400 - 4000 g turkey buffe, frame only, wings and legs removed
- 2 tbsp unsalted butter
Stuffing
- 200 g tri-colour quinoa
- 600 g water, plus extra for soaking quinoa
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 1 red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 8 sprigs fresh basil, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 12 fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 80 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2630.3 kJ / 626.3 kcal
- Białko
- 74.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1234.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45 min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1h 25min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter, TM6)
40min
Boiled Eggs
20min
Homemade tallow or lard
25 godz. 15 min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30min
Vegetable liquid stock (TM5)
3 godz. 15 min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 godz. 15 min
ABC butter
30 min
Poppy seed and apple cake
2 Std. 10 Min
Stewed fruit compote
55min