![Crispy bread with tapenade Crispy bread with tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D7ECA93-DBA4-4BBF-8460-79FACAAD5AD9/Derivates/A916676A-69F5-4F62-ACCB-16C3C1EDD74C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 wholemeal bread loaf, cut into slices and crusts removed
- extra virgin olive oil (approx. 1 tsp per slice of bread)
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g pickled capers, drained
- 3 garlic cloves
- 100 g roasted pine nuts
- 60 g pitted Kalamata olives
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992.3 kJ / 474.3 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 771.8 mg
Alternatywne przepisy
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10 min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Focaccia
2h 5 min
Baguette
3hod. 45min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
White bean dip with chimichurri
15 dk
Dessert dukkah
1hod.
Black & white chocolate tartufo
13 Std. 55 Min
Spring frittata
1h 15min
Risotto verde
45min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1hod. 10min
Basic bread
1h 35 min