Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 wholemeal bread loaf, cut into slices and crusts removed
- extra virgin olive oil (approx. 1 tsp per slice of bread)
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g pickled capers, drained
- 3 garlic cloves
- 100 g roasted pine nuts
- 60 g pitted Kalamata olives
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992.3 kJ / 474.3 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 771.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Olive and fennel grissini
25 Std. 30 Min
Spiced pear jam and chorizo
1h 35 min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10 Min
Frozen fruit sorbet
10 Min
Baguette
3h 45min
Mixed mushroom pâté
1 Std. 25 Min
Parsnip and bean mash
25 Min
Spiced apple liqueur
168 Std. 10 Min
Natural (plain) yoghurt
11 Std. 10 Min