![Dukkah eggs with asparagus and feta Dukkah eggs with asparagus and feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A91176DA-52D5-492C-93CF-77509511AE8B/Derivates/A12501E4-A71A-4003-8E3B-99A378E72CC8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pistachios
- 20 g sesame seeds
- 1 tbsp coriander seeds
- 2 tbsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g Danish feta, cut into pieces
- 30 g milk of choice
- 500 g water
- 4 eggs, chilled
- 1 - 2 bunches green asparagus, ends trimmed
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling (optional)
- 2 slices gluten free bread, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3233.5 kJ / 769.5 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 59.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 1285.4 mg
Alternatywne przepisy
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45min
Tuna dip
15min
Coconut and cinnamon teff porridge
30 Min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Nam Jim
10 min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13h
Fennel digestive
30 Min
Leek and smoked salmon dip
55 min
Sauerkraut soup
50 Min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30min
Avo and egg spread
35 min