Spezzatino di vitello con patate e fagiolini

Spezzatino di vitello con patate e fagiolini

3.7 88 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di cipolle in quarti
    50 g
  • spicchio di aglio senza l'anima
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi (3x3 cm)
    500 g
  • di vino bianco secco
    80 g
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di acqua calda (non bollente)
    300 g
  • di sale + q.b.
    1 pizzico
  • di patate pelate e a fette sottili (5 mm)
    300 g
  • di fagiolini verdi freschi spuntati e a pezzi piccoli (2 cm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 210 kcal / 879 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...