![Riso alla cantonese Riso alla cantonese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D2E2680-EB20-405D-AA25-52BB1D35119D/Derivates/2AC87547-55CF-429F-9EE6-11F227AE0F07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di piselli surgelati
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
- 100 g di speck a cubetti
- 250 g di riso basmati (cottura 15 minuti)
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 uova sbattute
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
Alternatywne przepisy
Vermicelli cinesi con gamberi
1 Std. 15 Min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40p
Risotto alla parmigiana
30min
Pollo, riso e verdure al vapore con salsa alla senape
1 Std. 25 Min
Pollo alla soia e sesamo
40p
Riso con pollo e verdure
30min
Cous cous di pollo speziato
30min
Pollo alla Cantonese con verdure
25 Min
Riso al curry gamberi e verdure
40p
Pollo alla marocchina con cous cous
40p
Vermicelli di riso con carne e verdure
30min
Riso cantonese allo zenzero
35 Min