Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di scalogno a metà
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di peperoni rossi a cubetti (1 cm)
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 140 g di tonno in scatola, sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle melanzane
45min
Risotto ai peperoni e curry
40min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto alla campagnola
30min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30min
Risotto rosso con peperone e pomodoro
40min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35min
Risotto affumicato
35min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto alla castellana
35min