![Risotto con pancetta, noci e panna Risotto con pancetta, noci e panna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3FA0E0A8-4F72-4788-B8CC-A7DE2C8E110A/Derivates/D56B4945-3EFD-4D2D-A733-F9E962E34C59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di gherigli di noci
- 40 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta affumicata a dadini
- 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
- 50 g di vino bianco
- 900 g di acqua calda
- 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- 100 g di panna fresca liquida
- 10 g di burro
- prezzemolo tritato, a piacere
- pepe macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla birra
35 Min
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
30 Min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto alla campagnola
30 Min
Risotto alla castellana
35 Min
Risotto con Brie, speck e noci
35 Min
Risotto ai peperoni e tonno
40 Min
Risotto affumicato
35 Min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 Min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min