Risotto con pancetta, noci e panna
TM31 TM5

Risotto con pancetta, noci e panna

4.2 (121 ocen)

Składniki

  • 60 g di gherigli di noci
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pancetta affumicata a dadini
  • 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
  • 50 g di vino bianco
  • 900 g di acqua calda
  • 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
  • 100 g di panna fresca liquida
  • 10 g di burro
  • prezzemolo tritato, a piacere
  • pepe macinato fresco, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2983 kJ / 713 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
66.5 g
Tłuszcz
44.4 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy