Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 cucchiai di farina tipo 00
- 300 g di petto di pollo senza pelle e a tocchetti (circa 3 cm)
- 180 g di latte
- 70 g di Emmental a pezzi (circa 3-4 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
½
dado per brodo di pollo
lub ½ dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 Min
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Pollo al vino bianco e farina integrale di grano saraceno
45 Min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Polpette al sugo
45 Min
Polpettone di tonno
35 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 Min
Uova filanti
15min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 Min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 Min
Pollo, formaggio e prosciutto
30 Min