![Risotto alla campagnola Risotto alla campagnola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/796B2CAB-0263-46B5-B639-B772EBDBF9CD/Derivates/48A6B585-3C3F-4B83-B646-89F7E8A3D7C3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle a pezzi
- 100 g di cubetti di pancetta dolce
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino rosso secco
- 240 g di pomodori pelati
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla birra
35 Min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 Min
Risotto ai peperoni e tonno
40min
Farro ubriaco con salsiccia
50min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35 Min
Risotto affumicato
35 Min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto patate e rosmarino
40min
Risotto alla castellana
35 Min
Risi e bisi
40min
Risotto ai peperoni e curry
40min
Risotto con salsiccia e piselli
40min